Deset zásad Rebio kuchyně

  1. Kvalita hotových jídel a použitých surovin je v naší práci to nejdůležitější. Preferujeme kvalitu Bio, i proto jsou naše provozy certifikovány jako Biorestaurace.
  2. Pokrmy jsou připravovány šetrným způsobem na moderních gastronomických zařízeních (konvektomaty, teplovzdušné trouby, technologie šokového zmrazení atd.), aby nedocházelo k jejich znehodnocení tepelnou úpravou. Na ovoce a některé druhy zeleniny používáme keramické nože.
  3. U každé nové receptury posuzujeme zastoupení jednotlivých živin (bílkovin, tuků a sacharidů) a mikronutrientů (vitamínů, minerálních látek, stopových prvků atd.) z hlediska jejich účinků na lidský organismus.
  4. Zásadně nepoužíváme konzervační látky a trans mastné kyseliny obsažené převážně v margarinech, pokrmových tucích, jíškách a jiných průmyslově vyráběných polotovarech. Při výrobě dezertů a ovocných pohárů se vyhýbáme používání různých cukrářských zlepšujících přípravků. Kde to lze, sladíme medem, datlemi a třtinovým cukrem a používáme celozrnnou mouku, eventuelně ji nahrazujeme lépe stravitelnějšími obilovinami.
  5. Mimo biosurovin při vaření běžně používáme další důležité ingredience a přísady důležité pro zdravou výživu člověka jako jsou např. mořské řasy, různé druhy zdravých hub, suchých plodů, vzácných rostlinných olejů (lněný, dýňový, panenský olivový) a exotických koření, dále droždí, čerstvé bylinky atd.
  6. Možnost vlastního výběru a kombinace pokrmů z denního menu dle vlastní chuti a dietního režimu.
  7. Denně vaříme z čerstvé zeleniny, aby nedocházelo k úniku vitamínů, minerálních látek a dalších důležitých živin. Umožňuje nám to jak každodenní zásobování čerstvou zeleninou a ovocem, tak i vybudované chladírenské kapacity.
  8. Každý den něco nového. Průběžně vyvíjíme nové receptury, kde se inspirujeme našimi krajovými bezmasými specialitami, zejména z Valašska. Využíváme však i zkušeností našich kuchařů ze zahraničních stáží v Asii, Evropě a USA.
  9. Při tvorbě denního menu myslíme i na ty, kteří mají upravený stravovací režim, stejně jako na nejmenší zákazníky, kteří u nás najdou nejen sladké dobroty, ale i jemná dětská jídla. U každého jídla je uvedeno podrobné složení a stravovací doporučení.
  10. Pozitivní energie v našem jídle. Většina našich zákazníků se již stala našimi dlouholetými přáteli. Velice si vážíme Vašeho uznání a podpory, a proto pro Vás vaříme s láskou a radostí.

Dnes doporučujeme

  • Bio cizrnová polévka s bio mangoldem
    Bio cizrnová polévka s bio mangoldem a česnekem
  • Toskánská tomatová polévka se sušenými rajčaty a jasmínovou rýží
    Toskánská tomatová polévka se sušenými rajčaty a jasmínovou rýží
  • Pastýřský Robi flamendr na rajčatech se zeleninou a houbami
    Pastýřský Robi flamendr na rajčatech se zeleninou

zobrazit celý lístek


E-mail:
Heslo:

Zapomněli jste heslo?

Registrace uživatele

Kontaktní informace

Restaurace zdravého životního stylu
Adresa: Mečová 2
602 00 Brno
Telefon: +420 543 214 878 Email: rebio@rebio.cz

Otevřeno: Po – Pá: 9.00 – 21.00
So: 11.00 – 21.00
Ne: 11.00 – 20.00